Life Is Us!

Mirella és a csoki

2016. november 20. 20:00 - Lifeisus

Avagy egy whiteblacklandi szőke nő mindennapjai

 

 

 

 

 

 

milkchocolate.jpg

 

 

Kép: Slice of Chic/Flickr

 

Mirella tízéves. Épp szépen becsomagol egy tábla tejcsokit a barátnőjének a születésnapjára. Azaz csak becsomagolná.

 

Na de ki is az a Mirella? itt megtudhatod.

 

Mert a helyzet az, hogy egy nagyon ízletes csokit tart a kezében. És az jut eszébe, hogy vajon nem túl finom ez ahhoz, hogy elajándékozza? Oké,hogy a barátnőjéről van szó, de akkor is!

Mert hát olyasmit kéne odaadnia, aminek az íze annyira csábító! A kislány szájában össze is fut a nyál, mintha már ízlelgetné a barna, édes finomságot. A keze pedig ahelyett, hogy a csokit a csomagolópapírba helyezné, elkezdi bontani az édességet. És hoppá! Már el is tűnt egy kocka. Meg még egy. Meg még egy. Azután az egész tábla. Ez annyira jólesik Mirellának, hogy ha akarná, se tudná szavakba önteni.

Tíz évvel később

Mirella baromira unja a főiskolát. Az pedig különösen zavarja, hogy bizonyos tantárgyakból még a szorgalmi időszakban is egy csomó feladatot kap. Azt mondják, Whiteblacklandben jól lehet keresni a bankszektorban. Ám neki a rohadt sok melón kívül még semmit se adott ez a szakma, és ez nagyon frusztrálja őt.

És mit lehet tenni, ha az ember napjai fárasztóak meg még egyhangúak is? Ilyenkor csak egy megoldás van, legalábbis Mirella szerint. Elő kell venni egy jó nagy doboz csokit. Szerencsére nemrég kapott egyet ajándékba, valami nagyon különlegeset. Elő is veszi, és szépen elkezdi falni befelé.

Egy, kettő, három, négy; sorban tünteti el a gondos kezek által megformált bonbonokat. Ez számára annyira jó érzés! Olyan, mintha a hetedik mennyországban lenne, vagy talán még annál is jobb. És hogy egy-egy ilyen akció után felszaladnak a kilók? Kit érdekel! Valahogy muszáj színt vinni az ultra-szürke hétköznapokba! És azok ki is színesednek, amint a lány a finom édességet falja. Milyen kár, hogy nem sokkal azután visszaváltoznak ugyanolyan szürkévé!

Újabb tíz évvel később

Mirella jelen pillanatban dolgozik, és tanul. Igen, tanul, hogy ott tudja hagyni a bankszakmát. A vártnál jóval kevesebbet hozott a konyhára, viszont rohadtul unalmas. A tanulás már annál jobban lelkesíti. Kár, hogy a munka miatt csak éjszaka foglalkozhat vele!

És ebből az éjszakázósdiból már nagyon elege van. Ezt a tizenakárhány órás műszakot nem neki találták ki. Amikor tanulnia kéne, gyakran érzi úgy, hogy az agya egy zokni, és nem egyszer fordul elő vele, hogy bealszik a számítógép előtt. A kávéra viszont semmi pénzért se akar rászokni. A kollégái állandóan azt isszák, ő pedig nem akar olyan lenni, mint azok!

Így csak egy lehetősége marad, méghozzá a csoki. Ám ez most nem tejtábla, és nem is kézműves bonbon, hanem olyan szép, sötétszínű étcsoki. De ami még ennél is fontosabb, hogy a nőnek esze ágában sincs egy falásra eltüntetni. Szépen kibontja, és közben arra gondol, hogy eme eledelnek muszáj segítenie rajta. Bár nagyon szereti, de most egy cseppet se a puszta élvezet kedvéért nyúl hozzá. Ennél jóval többet jelent számára. Egy eszközt, ami segít neki előbbre jutni.

 

 

etcsoki.jpg

 

 

Kép: Ambernectar 13/Flickr

 

Letör egy sort, és elkezdi enni a kockákat. Szépen, megfontoltan teszi ezt, közben elképzeli, amint a kakaómolekulák felpörgetik az agysejtjeit, amelyek aztán csúcsteljesítménnyel dolgoznak. Szigorúan csak egy sort eszik, ez a limit minden nap. És működik is a projekt, bár Mirella szerint lehet, hogy csak a lelki szemei elé rajzolt kép miatt. Vagy talán azért, mert ha az ember elslattyog az aznapi adagért, már azzal is sokat tesz annak érdekében, hogy feléledjen. De mindegy is, hogy mi az ok, a lényeg az, hogy teljes a siker.

Mirella most már csak úgy szívja magába a tudást. A csokival pedig jobb viszonyban van, mint valaha. Ez ugyanis számára már nem csupán egy ízletes falnivaló, vagy a szórakozás pótszere, hanem mondhatjuk úgy, hogy egy jó kolléga, hiszen nagyszerűen össze tudnak dolgozni.

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr6111923427

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mirella és a csoki 2016.12.29. 07:20:10

  Kép: haven’t the slightest/Flickr   Mirella tíz éves. Épp szépen becsomagol egy tábla tejcsokit a barátnőjének a születésnapjára. Azaz csak becsomagolná.   Na de ki is az a Mirella? itt megtudhatod.   Mert a helyzet az, hogy egy nagyon ízl...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása