Life Is Us!

Jelszavakkal szebb az élet!

2017. június 28. 20:00 - Lifeisus

       

 

 

 

 

 

motivational-sign.jpg

 

 

Kép: Pixabay/pexels

 

Ez a cím űber-extrémnek tűnhet, de hidd el, hogy igaz. A jelszavak abban tudnak nekünk segíteni, hogy ne a problémáinkon agyaljunk, hanem másszunk ki a gödörből.

 

Mert ugye sokan vagyunk úgy, hogy változtatni szeretnénk az életünkön, de hát ez nem feltétlenül olyan egyszerű. Az ember gyakran nem képes elengedni a problémáit, folyton azokkal foglalkozik. Ez különösen akkor van így, ha nem tudunk csak úgy, egyik napról a másikra kiszabadulni az amúgy űber-szar környezetünkből.

Ez nekem se megy, de úgy tűnik, hogy a jelszavak sokat segítenek a pozitív gondolkodásban. Rövid mondatok ezek, amelyek motiválnak. Természetesen abszolút egyéni, hogy kinél mivel lehet elérni ezt a hatást. Persze nem kell hangosan beszélnünk, elég ha magunkban mondogatjuk ezeket. Az viszont nagyon fontos, hogy ne csak ledaráljuk őket, hanem gondoljuk is komolyan, amit mondunk!

Ne engedd el a kormányt!

Mármint arra az esetre gondolok, amikor a saját életed irányításáról van szó. Mert ugye a saját életünk elvileg a miénk, de sokszor mégse olyan könnyű uralnunk. Vannak ultra-szar napok, amikor úgy érezhetjük, hogy egészen egyszerűen semmi se jön nekünk össze. És ha sok ilyen van, vagy csak egy, de az aztán tényleg nagyon rossz, azt esélyes, hogy úgy éljük meg, hogy kicsúszott a talaj a lábunk alól. És amikor az ember kellőképpen szar hangulatban van, a múltbeli rossz élményei is előjöhetnek.

Ilyenkor jól jöhet néhány pozitív mondat, hogy mindezt megakadályozza, vagy legalábbis ne engedje, hogy a negatív gondolatok teljesen elborítsák az agyunkat. Nekem pl. ilyen az, hogy „Megkapom, amire szükségem van.”

 

 

dreamhouse.jpg

 

 

Kép: Pexels

 

Amikor ugyanis különösen szar napom van, gyakran teljesen meg vagyok győződve ennek az ellenkezőjéről.

Egy szebb nap kis befektetéssel

Igazából azért találtam ki ezeket a jelszavakat, hogy a paráimnak és a frusztrációmnak esélyük se legyen feltörni. De aztán kiderült, hogy a mindennapjaimat is szebbé tehetik. Az „Éljen a Cesar’s way!” (Cesar’s way=Cesar módszere – a szerk.) pl. ilyen. Ekkor eszembe jut, hogy ennek a módszernek köszönhetően most már milyen szuper jól tudok bánni a kutyákkal, úgyhogy a leendő kutyusommal remekül együtt fogunk tudni működni.      

 

 

retriever-keverek.jpg

 

 

 Kép: Unsplash

 

Ez a jövőben fog megtörténni, de már a jelenben is fel tudja dobni a hangulatomat ez a gondolat.

Gyönyörű képek, és szuper ötletek

Merthogy ezek az inspiráló jelszavak gyakran szép képekké alakulnak, amelyekből nagyon jó ötletek születhetnek. Pl. gyakran képzelek magam elé sok-sok monitort, amelyek az én írásaimmal vannak tele.

 

 

monitors.jpg

 

 

Kép: Pexels

 

Ezek után valahogy sokkal jobban tudok ötletelni azzal kapcsolatban, hogy miképp érhetem el ezt a célt.

Jelszavakkal mindenkor és mindenhol

Mármint nem arra gondolok, hogy állandóan mondogatnod kéne őket, de nem baj, ha minél többször eszedbe jutnak. Vagy legalábbis amikor épp kezdi elborítani az agyadat a kétségbeesés vagy a düh, nem árt felidézned egy olyan mondatot, ami ennek az ellenkezőjére biztat. Pl. én gyakran mondom magamnak, hogy „Kreatív vagyok.” Csak hogy legyek szíves végre elhinni, hogy minden helyzetben feltalálom magam. És akkor is nagyon hasznosak tudnak lenni ezek a jelszavak, ha épp nem tudod az idődet más tartalmas elfoglaltságokkal eltölteni. Pl. azért nem, mert ülsz a dugóban, vagy állsz a zsúfolt járművön.

 

 

traffic-jam.jpg

 

 

Kép: Unsplash

 

A különböző motivációs mondatokról egyébként először Cesar egyik könyvében olvastam,csak akkor még nem igazán érdekeltek. Ő azt írja, hogy sok kuncsaftja kiragasztja azokat a ház legkülönbözőbb helyeire (fürdőszobai tükör, hűtőszekrény stb.), hogy állandóan szem előtt legyenek. Ez neked is jó tipp lehet, ha vizuális típus vagy. Bármit is csinálsz, a lényeg az, hogy ezek a mondatok szépen épüljenek be a tudatalattidba. Mert bár ezen a téren még nincs tapasztalatom, bízom benne, hogy előbb-utóbb be fognak épülni, ha kitartóan mondogatjuk őket.

Akkor most megvan a csodaszer?

Nem, ezt azért  nem nevezném annak. Ha szar napom van, akkor ezek a mondatok csak abban segítenek, hogy legalább ne váljon űber-szarrá. Persze ez is nagyon fontos fejlemény. Pl. ez a poszt egy fülledt péntek estén készült, amikor finoman szólva nem voltam csúcsformában. De azért a jelszavaim segítségével csak meg tudtam írni!                           

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr6512622895

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jelszavakkal szebb az élet! 2017.06.28. 23:00:29

                      Kép: Pixabay/pexels   Ez a cím überextrémnek tűnhet, de hidd el, hogy igaz. A jelszavak abban tudnak nekünk segíteni, hogy ne a problémáinkon agyaljunk, hanem másszunk ki a gödörből.   Mert ugye sokan vagyunk úgy, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása