Life Is Us!

Senki sincs a te helyedben!

2017. január 12. 20:00 - Lifeisus

Néhány mondat az önjelölt életvezetési tanácsadókról

 

 

 

megmondom-a-tutit.jpg

 

 

Kép: Pixabay

 

Akinek nem inge, ne vegye magára, de tényleg ne! Ám a helyzet az, hogy túl sokan vannak, akik szeretik megmondani a tutit, pedig nagyon nem kéne.

 

Itt írtam arról, hogy sikerült összehoznom egy szép kis látszatéletet. Mint tudjuk, a látszat néha csal, az én esetemben pedig igencsak kifinomultan teszi ezt. Merthogy sokak szerint elértem az abszolút maximumot, amit csak el lehet érni látássérültként, úgyhogy boldog elégedettségben kéne üldögélnem a fenekemen, ahelyett, hogy folyton azon agyalok, hogy miképp változtassam meg az életemet. Egyébként se vagyok ún. „normális ember”, ez pl. abból is látszik, hogy az írásból akarok megélni, és alapból másképp állok az élet dolgaihoz, mint ahogy ezt egy „rendes nőtől” elvárják.

Mindez pont elég ahhoz, hogy az ember lánya rengeteg kéretlen, de bölcsnek gondolt tanácsot kapjon. Szerencsére mostanra már eljutottam odáig, hogy ilyenkor rögtön beveszem a jó kis leszarom tablettát. Ám a helyzet az, hogy ez egyáltalán nem az én egyéni szocproblémám. Nagyon sok önjelölt életvezetési tanácsadó él ugyanis ország- sőt világszerte.

Én a helyedben…

 

 

megmondom-a-tutit2.jpg

 

 

Kép: Pixabay

 

Az ilyen alakok tényleg nagyon „okosak”. Pontosan tudják, hogy embertársuk milyen munkát/hobbit válasszon, kivel élje le az életét, vagy hogyan nevelje a gyerekét. Hasznosnak gondolt tanácsaik gyakran kezdődnek azzal a tagmondattal, hogy én a helyedben… Csak hát ezzel egy aprócska probléma van, nevezetesen, hogy az illető távolról sincs a másik ember helyében.

Nem ő csücsül az adott munkahelyen nap mint nap, a szóban forgó gyermeket, vagy úgy általában a gyerekeket se ismeri olyan jól, mint gondolja stb. Arról pedig végképp fogalma sincs, hogy az embertársa az adott helyzetben mit érez. Édesanyám gyakran mondta, hogy nem tudunk XY fejével gondolkozni. „Bölcs” tanácsadóink azonban mégis ezzel, tehát a lehetetlennel próbálkoznak.

Más örülne, ha…

 

 

megmondom-a-tutit3.jpg

 

 

Kép: Unsplash

 

Az így kezdődő mondat a másik kedvencem. Többnyire akkor hallottam, amikor valaki arról akart meggyőzni, hogy az enyém egy valóságos álommeló. Az ilyesfajta megállapítással nemcsak az a baj, hogy halálra lehet vele idegesíteni azt, akinek folyton ezt szajkózzák, hanem az is, hogy nem helytálló.

A helyzet ugyanis az, hogy sokfélék vagyunk. És van ugye az a valóban okos közmondás, hogy az ízlések és a pofonok különbözőek. Ilyeténképpen ami X-nek jó, az egyáltalán nem biztos, hogy Y-nak is az. Jó példa erre az a néhány ember, akikről nemrég írtam. Ők mindannyian feladták a kényelmes, városi életüket meg a jól fizető állásukat, hogy a természetben élhessenek. A vadonban persze rengeteg nehézséggel kell szembenézniük, ám mindezek ellenére nagyon is jól érzik magukat a bőrükben.

Panasz nélkül nem élet az élet?

Azért a megmondóemberek helyzete sem reménytelen, mert vannak ám olyan alakok, akiket esetleg jogosan próbálhatnak helyretenni. A megrögzött panaszkodókra gondolok, akiknek tényleg semmi se jó, és az az egyetlenegy céljuk van az életben, hogy erről mindenkit tájékoztassanak.

 

 

szar-a-vilag.jpg

 

 

Kép: Ed Yourdon/Flickr

 

Ilyen volt az én egykori ismerősöm, akinek csupán akörül forogtak a gondolatai, hogy milyen szarul érzi magát Magyarországon. Viszont egy lépést se tett annak érdekében, hogy változtasson az életén, pedig hidd el, minden lehetősége megvolt arra, hogy szedje a sátorfáját, és külföldre költözzön.

A valóban bölcs tanácsok

Ez a cikk az önjelölt megmondóemberekről szól, ám ez természetesen nem jelenti azt, hogy minden tanács szükségtelen és haszontalan. A poszt elején említett cikkemben írtam arról, hogy felkerestem egy terapeutát. Ekkor és sokszor máskor is úgy éreztem, hogy egyszerűen képtelen vagyok eljutni egyről a kettőre. Esélyes, hogy ez tényleg így lett volna, ha nem kaptam volna néhány nagyon hasznos tippet.

 

 

with-a-wise-adult.jpg

 

 

Kép: Land Between the Lakes KY/TN/Flickr

 

Na de hogyan lehet megkülömböztetni ezeket a kioktatástól? Egészen egyszerűen csupán azt kell nézni, hogy honnan jönnek. Olyasvalakitől, aki pontosan tudja, mi minden megy végbe benned, és ennek megfelelően szól hozzád. Ez talán úgy fordulhat elő, hogy annak idején ő is átélte mindezt. Vagy nem, de ennek ellenére abszolút képben van veled kapcsolatban. Ekkor egy nagyon fontos dolognak van a birtokában, amit úgy hívnak, hogy érzelmi intelligencia. Érezni fogod, ha ilyen emberrel hoz össze a sors, ezt tapasztalatból tudom. És hálát adok az égieknek ezekért a tapasztalatokért!

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr912119811

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Senki sincs a te helyedben! 2017.01.12. 21:33:59

                  Kép: Pixabay   Akinek nem inge, ne vegye magára, de tényleg ne! Ám a helyzet az, hogy túl sokan vannak, akik szeretik megmondani a tutit, pedig nagyon nem kéne.   Itt írtam arról, hogy sikerült összehoznom egy szép ki...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása