Life Is Us!

Neked mekkora pofon kell, hogy feléledj?

2018. március 31. 06:00 - Lifeisus

  

 

 

 

hitting.jpg

 

 

Kép: Pixabay

 

Igen, durva ez a cím, de ez van, a legtöbb ember csak azután kezd élni, hogy alaposan kiütötték.

 

Rohadjatok meg, de talán jó, hogy vagytok! Nyugi, kedves olvasóim: ez a mondat nem nektek szól. Egy abszolút privát írásom címe volt, ami a télen készült. A megszólítás címzettjei pedig egy eléggé népes csoportba tartoznak. Ennek a tagjai olyan alakok, akik alám raktak, átverték a fejemet vagy számomra kínszenvedést jelentő élethelyzetekbe akartak belenyomni. Szóval elérték, hogy esélyem se legyen az átlagos életre. Olyan életre, amilyen talán neked is van.

Amit úgy élsz, hogy gyakorlatilag sodródsz az árral. Nem irányítod az eseményeket, csak hagyod, hogy megtörténjenek veled. Meg vagy róla győződve, hogy nem tehetsz mást, mert hát csak egy kis porszem vagy ebben a végtelen univerzumban. Így aztán állandóan parázol, hiszen ezer és egyféle baj érhet. Persze Isten csodáiról talán hallottál, de hát ezek se lelkesítenek, mivel a Biblia tanúsága szerint csak úgy kb. kétezer évvel ezelőtt történtek ilyen esetek.

Na jó egy-két lépést azért mégis teszel annak érdekében, hogy előbbre juss. Tanulsz, dolgozol, társat keresel, lehet, hogy gyereket is vállalsz. De mindezeket úgy csinálod, hogy óvatos duhaj vagy, szépen követed a többieket. Csak az általuk kitaposott utat tartod biztonságosnak, és egyébként is meg akarsz nekik felelni. Azt gondolod, hogy az utóbbitól konkrétan az életed függ.   

 

 

average-and-gloomy.jpg

 

 

Kép: Pexels

 

A bőrödben viszont egy kicsit se érzed jól magad. Ez meg is látszik rajta, meg úgy általában a testeden is, de ezt teljesen természetesnek tartod. Már rég megtanultad, hogy a testünket képtelenek vagyunk uralni, és amúgy is az az élet rendje, hogy a kor előrehaladtával szép lassan, de biztosan tönkremegyünk. Ezen legfeljebb csak egyvalami segíthet: a pénz. Akinek sok van belőle, az a kés alá feküdhet, hogy visszafiatalodjon.

Örülni se tudsz túl sok mindennek. Baromira nagy az ingerküszöböd ezzel kapcsolatban, mert általában mindenben csak a rosszat látod. Ha valami történetesen elnyeri a tetszésedet, az se feltétlenül tud lekötni. Én így voltam ezzel, amikor valamilyen szép helyen kirándultunk a kutyusommal. Képtelen voltam átadni magam az élménynek, mert folyton csak azon kattogott az agyam, hogy aztán úgyis haza kell jönnünk, és hát a környék nem túlságosan kutyabarát mifelénk.

Meg van még a rangsorkészítés, amikor ugyan lelkesít a szép és felemelő pillanat, de azért megjegyzed, hogy ez sokkal jobb, mint egy korábbi amúgy gyönyörű élményed. Szerintem meg nem tud felhőtlenül örülni, aki rangsorolja a vele történt eseményeket.

Ahogy ezeket a sorokat olvasod, talán azt gondolod, hogy ez így nagyon gáz, márpedig a legtöbb ember ilyen módon éli az életét. Aztán van, hogy egy óriási csapás véget vet ennek az egésznek. Ez lehet betegség, baleset, valamelyik „kedves” embertársad is rád támadhat, vagy alaposan átverhet téged stb. A lényeg, hogy űber-szar érzéseket váltson ki belőled. Ekkor jön a teljes és végérvényes összeomlás, vagy mégse?

Eckhart Tolle A most hatalma című könyvében azt írja, hogy az ember egy rémálomból sokkal inkább fel akar ébredni, mint egy szokványosból. Ez azt jelenti, hogy amikor rájössz, hogy az addig kényelmes, de szürke életed totál gajra ment, esélyes, hogy azonnal változtatni szeretnél rajta. Ez egy kicsit se lesz könnyű folyamat, de ha sikerül, néhány év múlva már száz százalékig biztos leszel benne, hogy megérte dolgozni ezen a projekten.

Először is azért, mert végre tudsz hinni. Lehet, hogy szorossá válik a kapcsolatod az égiekkel. Vagy ha nem, akkor legalább magadban hiszel. Mert hát kimásztál egy hihetetlenül mély gödörből. Ez azért óriási teljesítmény, ugye? Valószínűleg arra is rájössz, hogy az életedet sokkal jobban tudod irányítani, mint ahogy azt régebben gondoltad. Ehhez az is elég lehet, ha figyelembe veszed a természet néhány ősi törvényét, erről itt írtam. És ha még az égiekkel is együtt tudsz működni, az az abszolút bónusz.

Az életedet pedig már tudatosan éled. Csak azzal foglalkozol, ami igazán érdekel. A társadalom többi tagja rólad alkotott véleménye nem tartozik ebbe a csoportba. A testedre is odafigyelsz, többet mozogsz, és tudatosabban táplálkozol. Ez persze jót tesz a szervezetednek, de már az is félsiker, hogy végre képes vagy jól érezni magad.

Természetesen lesznek még szar napjaid, az egyszer biztos. Viszont sokkal hamarabb észreveszed az örömteli helyzeteket. Az olyan, nagyon kicsinek tűnő dolgoknak is fogsz tudni örülni, hogy pl. kilátsz a fejedből. Ez az én egyik saját élményem. És immár képes vagy száz százalékosan megélni az örömeidet, méghozzá itt és most.    

 

 

beautiful-and-sunny.jpg

 

 

Kép: Pixabay

 

Az élményeid közti verseny pedig egyszer s mindenkorra véget ér. Mindig az lesz közülük számodra a legfontosabb, ami most van. És a legszebb is az lesz, de nem azért, mert ami előtte történt, az egy nagy nudli. Csupán arról van szó, hogy azt tudjuk igazán átélni, ami épp az adott pillanatban történik velünk.

Ez az utóbbi változat jobban hangzik, ugye? Csak hát a legtöbbünknek padlóra kell kerülnünk ahhoz, hogy eljussunk idáig. De ha neked még mindig olyan átlagos napjaid vannak, azt kívánom, hogy tudd szebbé tenni őket anélkül, hogy bármiféle sorscsapás érne. Csak mert ezt szeretnéd, mert tudod, hogy ez jó neked.              

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr5013791662

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Neked mekkora pofon kell, hogy feléledj? 2018.05.15. 23:51:35

                 Kép: Pixabay   Igen, durva ez a cím, de ez van, a legtöbb ember csak azután kezd élni, hogy alaposan kiütötték.   Rohadjatok meg, de talán jó, hogy vagytok! Nyugi kedves olvasóim: ez a mondat nem nektek szól. Egy abszol...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása