Life Is Us!

Több lábon szebb az élet!

2017. július 19. 20:00 - Lifeisus

   

 

 

 

happy-family.jpg

 

 

Kép: Pexels

 

Azaz akkor, ha több szerepben is helytállunk. Ez csak színesebbé teszi az életünket!

 

És persze nehezebbé is. Ezzel kapcsolatban már írtam egy vendégposztot és egy cikket erre a blogra. Az előbbi arról szólt, hogy mi mindenre tanított engem a blogírás, az utóbbiban pedig női szempontból jártam körbe ugyanezt a kérdést. Ám egy mondatban is össze tudom foglalni az így szerzett tanulságot. Arról tanultam rengeteget, hogy miképp lehet többféle szerepben is helytállni. Mert a blogolás egy sokrétű feladat, maga az élet pedig méginkább az. És bár tény, hogy az utóbbi emiatt nem túl könnyű, de abban is biztos vagyok, hogy így válik igazán színessé. Hogy miért, arra négy okot is tudok mondani.

1. Nem a tapadás tesz boldoggá.

Arról van szó, hogy elvileg a Föld bolygó minden lakója jól szeretné érezni magát, és ezzel nincs is semmi baj. A gond akkor kezdődik, ha csupán egyvalami lelkesíti az embert. Most olyan nagyobb projektekre gondolok, mint pl. a munka vagy a gyereknevelés. Persze kényelmesnek tűnhet, ha elég egyetlenegy feladatra fordítanod a teljes figyelmedet. De az a baj, hogy semmi se tart örökké. Bárki bármikor elveszítheti a munkáját, előbb-utóbb a gyerekek is kirepülnek, sokan pedig ezek után képesek teljesen összeomlani. Görcsösen ragaszkodnak a múlthoz, gondolatban valósággal rátapadnak.

Ez az, ami velem sohase fog megtörténni. Az a tervem, hogy egyszerre mindig is több projektet futtassak. Simán el tudom magam képzelni ugyanabban az időintervallumban szövegíróként, anyaként és gazdiként.

2. Könnyebben meg tudod oldani a felmerülő problémákat.

Ez a megállapítás sokaknak talán meredeknek tűnhet. Biztos azt gondolják, hogy „Mi a fenéről írogat ez?”, hiszen a több feladattal a nehézségek száma is egyenes arányban növekszik. Ez részben igaz is, de sokat segíthet, ha az ember megtanul egyszerre csak egyvalamire koncentrálni. Így egy időre elfelejtheti az épp aktuális problémát, ha valami teljesen mással foglalkozik. Az ilyesféle szünet csak jót tehet, esélyes, hogy utána sokkal könnyebben megtaláljuk a megoldást a gondunkra.

Jó példa erre az, ahogy dolgozom ezen a blogon. Mindig tele vagyok ötletekkel, az viszont gyakran már nehezebb ügy, hogy miképp valósítsam meg őket. Ám emiatt soha nem szoktam idegesíteni magam. Inkább nekiállok tornázni vagy olvasni, ez a két tevékenység rengeteg kreatív gondolatot tud előhozni belőlem.

 

 

yoga.jpg

 

 

Kép: burst.shopify.com

 

3. Elkerülöd a kiégést.

Mert ha csak egyetlenegy tevékenységet végzel, abba előbb-utóbb valószínűleg beleunsz, akármilyen kedves a szívednek. És az is biztos, hogy időnként belefáradsz, ilyenkor muszáj valami teljesen mással töltődnöd. Szeretnék az írásból élni, de ezt sajnos egyelőre nem tehetem meg. Így a posztok gyakran éjszaka készülnek, ami baromira fárasztó. Ám idáig még nem sikerült kiégnem, nyilván azért, mert komolyan veszem az itt leírtakat.

4. Kreatívabbá válsz.

Mert ha ügyesen kézben tudod tartani a projektjeidet, akkor azok egymásból táplálkoznak. Pl. Cesar a filmjeiben gyakran tanácsolja azt, hogy a gazdi ugyanolyan határozottan lépjen fel a kutyájával szemben, mint amikor a munkáját végzi. A munkánkhoz pedig gyakran a magánéletből merítjük az ötleteket. Nekem is ezért van mindig annyi ötletem a posztokhoz. Nem csinálok semmi mást, csupán sokat olvasok, tévézek, és egyszerűen csak élek.              

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr2812671735

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Több lábon szebb az élet! 2017.07.19. 22:56:08

              Kép: Pexels   Azaz akkor, ha több szerepben is helytállunk. Ez csak színesebbé teszi az életünket!   És persze nehezebbé is. Ezzel kapcsolatban már írtam egy vendégposztot és egy cikket erre a blogra. Az előbbi arról szólt, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása