Life Is Us!

+1 karton

2018. január 24. 20:00 - Lifeisus

        

 

 

 

webshop.jpg

 

 

Kép: Pixabay

 

Ennyit rendelt Sweetie abból a fantasztikus tisztítószerből. Az eredeti tervében csupán egy darab szerepelt, csak hát rossz gombot nyomott meg. Ám ezt egy kicsit se bánta. Ha már így alakult, esze ágában se volt törölni a megrendelést.

 

A férje, Lewis azért egy kicsit morgott, amikor ezt megtudta, de nem volt olyan nehéz meggyőzni arról, hogy tulajdonképpen nem baj, hogy ez történt. Mert hát mi lehet fontosabb a tisztaságnál?

Mondjuk, ezek a fránya kölykök ezt nem így gondolják, egyáltalán nem vigyáznak semmire se. Sweetie bezzeg nem ilyen gyerek volt. Gyakran mondták neki, hogy mennyire találó a neve, hiszen olyan édes, és annyira kötelességtudó. De hát még Ellie se hasonlít rá. Komolyan: százszor rendetlenebb, mint a bátyja.

Azt is hiába magyarázza neki Sweetie, hogy a rendes kislányok vigyáznak a ruháikra. Most is hogy néz ki az a szép blúza! Mintha a kutyák szájából szedték volna ki! Úgyhogy megvolt Sweetie vasárnap délutáni programja. És Lewisnek meg a gyerekeknek is, mert mindegyiküket elzavarta otthonról. Menjenek kirándulni, vagy a holdra, vagy ahova akarnak. Sweetie csendben és nyugalomban szeretett volna vasalni, mert ugye egy ilyen fontos műveletnek meg kell ám adni a módját.

 

 

ironing.png

 

 

Kép: Pixabay

 

Amúgy aznap gyönyörű idő volt, az ablakokon csak úgy áradt be a napfény a tiszta, kék égről.

 – Erre szokták azt mondani, hogy ilyenkor bűn otthon maradni – gondolta Sweetie.

De hát neki esze ágában se volt ölbetett kézzel ülni, hiszen rengeteg munka várt rá. Lelkesen hozzá is látott, elsőként természetesen Ellie porig alázott blúza került sorra. Gondosan egyengetni kezdte, ám néhány simítás után kicsúszott a kezéből az irányítás. Szóval a vasaló mászott ki a kezéből, mintha önálló életre kelt volna. Hirtelen elindult, mint egy versenyautó, majd a földön landolt.

Sweetie egy pillanatra lefagyott, mint egy számítógép, de hamar visszatért a lélekjelenléte, és gyorsan az engedetlen szerkezet után nyúlt. Megkönnyebbülten sóhajtott, amikor látta, hogy a szőnyegen nem maradt nyoma a rendkívüli eseménynek. Arra gondolt, hogy talán meg is halt volna a szégyentől, ha egy ronda, nagy folttal várta volna haza a családját azon a gyönyörű szép, tiszta szőnyegen.

Melózás közben rengeteget agyalt azon, hogy mégis miképp történhetett ez az egész. Végül meg is találta a magyarázatot: nyilván még mindig mérges volt Ellie-re, méghozzá nem kicsit. A dühtől képtelen volt irányítani a mozdulatait, meg persze uralni a vasalót.

Gyorsan megtalálta a megoldást a hasonló problémákra: ezután szigorúbbnak kell lennie ezekkel a kölykökkel. Úgy látszik, az kevés, hogy kedvesen elmondja nekik, hogy egy rendes gyermeknek miképp kell viselkednie. Ők pedig magasról tesznek minderre, szegény anyjukban meg egyre csak nő a harag. Ezután szépen le kell ordítani a fejüket, és kész! Akkor majd megtanulják, mi is az a rend. Este meg is kapták a magukét, mert játék címén képesek voltak a lakást háborús övezetté változtatni.

Az egyik este arra gondolt, hogy mi lenne, ha ő is játszana velük? Csak hogy egy kicsit jól érezzék magukat, legyen valami közös élményük. De igen hamar elvetette ezt az ötletet. Mert hát vacsoraidő volt, neki pedig ilyenkor a konyhában volt a helye. Mert ugye csak a melegétel lehet vacsora. A szendvicset hogy meri bárki is annak nevezni? Valami ennél táplálóbbb étel kell a családnak, pl. barnarizs.

 

 

barnarizs.jpg

 

 

Kép: Pixabay

 

Szóval úgy tűnt, hogy ez az este is olyan lesz, mint bármelyik másik. Legalábbis addig mindenképpen, amíg Sweetie odatette főni a szóban forgó rizst. A rizsszemek azonban ekkor csak úgy, minden további nélkül kirepültek a fazékból, és furcsa, barna hópihékként szanaszét szálltak a konyhában. Andrewnak pedig épp akkor kellett megjelennie az ajtóban!

 – Hááát, kiszakadt aaa zacskó – hebegte Sweetie kétségbeesetten.

Aztán meg csak azon agyalt, hogy vajon mit gondolhat most róla ez a gyerek azok után, hogy mindig rászól, amiért széthagyja a cuccait. Amúgy se tudott mit kezdeni a történtekkel, erre már nem talált semmi észszerű magyarázatot. Egy idő után már nem is kereste azt, hanem fáradtan bedőlt az ágyba.

Másnapra szabadságot vett ki, mert otthon a megszokottnál is több teendő várt rá. Nagytakarítást tervezett, méghozzá úgy, hogy ne legyen folyton valamelyik családtag az útjában. Úgy nézett ki, hogy bőven lesz mivel dolgoznia, mert aznap érkeztek meg a webshopból vásárolt cuccok, így az a bizonyos egy karton tisztítószer is.

 

 

delivery-truck.jpg

 

 

Kép: National Rural Knowledge Exchange/Flickr

 

Rögtön azután, hogy ez megtörtént, Sweetie-nek szerinte egészen furcsa gondolata támadt. Ránézett a hatalmas pakk csodaszerre, és az jutott eszébe, hogy milyen jó lenne, ha most nem azzal foglalkozna. Szívesebben indítana el valami zenét, és táncolna rá egy jót. Na de nem! Hogy is gondolhat ilyet egy rendes háziasszony? Ehelyett inkább elkezdte bontani a csomagot.

A tisztítószereket pedig nem kellett kiszednie belőle. Legnagyobb meglepetésére kijöttek azok maguktól. Kiugrottak, és körbeállták őt. És úgy döntöttek, hogy ott is maradnak. Egyszerűen képtelen volt őket elmozdítani; mintha gyökeret vertek volna a padlóba. De aztán kiderült, hogy mégse gyökereztek le, mert amikor át akarta őket lépni, mozogni kezdtek. Mindig úgy mozdultak, hogy képtelen legyen kiszabadulni ebből az igen furcsa fogságból.

Végül feladta, csak kétségbeesetten állt a legújabb szerzeményei körében. A gondolatok viszont fénysebességgel száguldoztak a fejében. Először is az jutott eszébe, hogy mégis mi a fenének kellett megvennie ezt a sok vackot. Persze azt a legmerészebb álmaiban se tudta volna elképzelni, hogy ilyesmi történjen vele. Na de ez nem is álom volt, hanem rémálom!

És a vasaló meg a rizsszemek esete se volt más. Ha pedig valakinek elmesélné ezeket a sztorikat, az tuti, hogy sík hülyének nézné. De hát nem unatkozott az utóbbi pár napban, az egyszer biztos. Persze ő sohase szokott olyat csinálni. És mostanában bármennyire igyekezett, nem tudott olyan rendes nő lenni, mint azelőtt. Mi lenne, ha ezután nem is akarna annyira az lenni? A gyerekei biztos értékelnék.

Azok a gaz tisztítószerek ekkor úgy döntötttek, hogy megkegyelmeznek neki. Szétnyílt az általuk alkotott kör, és a flakonok beálltak a falhoz szép sorban. Sweetie úgy érezte, hogy ezek után csak egy dolgot tehet. Bekapcsolta a számítógépet, elindított egy jó kis pörgős zenét, és körbeugrálta a lakást.                          

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr9313598983

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: +1 karton 2018.01.24. 20:19:46

                   Kép: Pixabay   Na igen, ennyit rendelt Sweetie abból a fantasztikus tisztítószerből. Mondjuk az eredeti tervében csupán egy darab szerepelt, csakhát rossz gombot nyomott meg. Ám ezt egy kicsit se bánta; ha már így alakult, ...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása