Life Is Us!

Mit tanulhatunk a Jack Russell terriertől?

2017. szeptember 24. 20:00 - Lifeisus

        

 

 

 

jack-russell-terrier.jpg

 

 

Kép: Pexels

 

Oké, tudjuk, hogy a terrierek nagyon keményfejűek. Ám mégis egy nagyon fontos dolgot taníthat nekünk ez a kis makacs kutya. Olyasmit, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az életben.

 

A helyzet az, hogy én egy Jack Russell terriert se ismerek. Csak a filmekben és a neten hallottam erről a fajtáról. Egyébkéntse illik hozzám egy ilyen kutya. A vakvezető kutyám nem lehetne, egy ennyire kistermetű eb nem alkalmas erre a feladatra. Amúgy se valószínű, hogy jó társak lennénk egy ilyen kis energiabombával. Hozzám a közepes mozgásigényű kutyusok illenek. De mégis nagyon tetszik ez a fajta, mióta láttam az Animal Planeten az Állati nagy szökések című sorozatot.

A benne szereplő terriert Ila-nak hívták, és egyszer csak a gazdái azt vették észre, hogy nagyon kikerekedett. Hiába fogták fogyókúrára, a helyzet nem változott. Végül kiderült, hogy mi ennek az oka: a kölykök, akik a kutyus hasában laktak.

A család kertjét egy hatalmas kőkerítés vette körül, a gazdik biztosak voltak benne, hogy Ila azon nem juthatott ki, a kan kutyának kellett valahogy bemennie hozzá. A kétlábúakat persze nagyon érdekelte, hogy az eb miképp tudta összehozni ezt a műveletet, ezért úgy döntöttek, hogy az egyik éjjel megfigyelik a kutyákat.

És nagyot néztek, amikor azt látták, hogy az ő kis Ila-juk a kerítés tetejére ugrott. A Százegy nagykutya című szintén Animal Planetes műsorból már megtudhattuk, hogy a Jack Russell terrier képes megugrani a saját marmagassága ötszörösét, és az biztos, hogy ez nagyon szép teljesítmény. Ila viszont ezt is túlszárnyalta. A gazdijai ugyanis elmondták, hogy a kutyus marmagassága huszonhárom cm, a kerítés pedig két méter magas. Ez az igazi világcsúcs! És ez az, amit megtanulhatunk a terrierektől.

 

 

jack-russell-terrier2.jpg

 

 

Kép: Pixabay

 

Nyugi, nem arra gondoltam, hogy mi is hatalmas kőfalakat ugráljunk át. De hát akadályokkal mindannyian találkozunk nap mint nap. És sokan még csak meg sem próbálják leküzdeni azokat. Azt gondolják, hogy kevesek ők az ilyesmihez. Sőt, vannak akik egészen egyszerűen összeomlanak, ha valamilyen nehézséggel kerülnek szembe. Rettenetesen tudják sajnálni magukat, és szidják a sorsot, amiért ekkora csapást mért rájuk. Vagy mert nem lehetnek olyanok, mint XY, aki annyival szebb, okosabb, ügyesebb náluk.

Úgy látszik, a Jack Russell terrier sokkal értelmesebb, mint ők, mert nem foglalkozik ilyesmivel.

 

 

jumping-terrier.jpg

 

 

Kép: Scott Cornett/Flickr

 

Nem okoz neki lelki problémát, hogy kistestű. Nincsenek komplexusai amiatt, hogy egy csomó nála jóval nagyobb kutya is él a világon. És amiatt sem, hogy esetleg hatalmas erőfeszítést kell tennie, ha le akar küzdeni egy akadályt. Sőt, ez egy kicsit se érdekli. Egyszerűen csak kitűz egy célt, és mindent megtesz annak érdekében, hogy megvalósítsa. Ezek szerint az se feltétlenül zavarja, ha a vele szemben lévő akadály történetesen tízszer akkora, mint ő. Abszolút életrevaló, az egyszer biztos! Legyünk mi is ilyenek! Szépen ugorjuk át a képzeletbeli kerítéseinket: hajrá!                          

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr6812889424

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mit tanulhatunk a Jack Russell terriertől? 2018.05.24. 22:21:41

                   Kép: Pexels   Oké, tudjuk, hogy a terrierek nagyon keményfejűek. Ám mégis egy nagyon fontos dolgot taníthat nekünk ez a kis makacs kutya. Olyasmit, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy boldogulni tudjunk az életben.   A hely...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása