Life Is Us!

Ne hagyd magad kiütni!

2017. augusztus 09. 20:08 - Lifeisus

         

 

 

 

box.jpg

 

 

Kép: Pixabay

 

Mert ha valaki kitűz egy testreszabott célt, azután pedig hagyja magát letéríteni az útról, az olyan, mintha alaposan kiütnék az embert. Sajnos egy rosszkor vagy rossz helyről érkező mondat is elég ahhoz, hogy ilyen helyzetbe kerüljünk.

 

Szeretnéd elérni, hogy már a gyereknevelés puszta említése is arra ösztönözzön, hogy el akarj költözni egy másik bolygóra? Akkor jól mélyedj el a gyerektémában. Olvass el/nézz meg minden erről szóló anyagot, böngészd egész nap a kommenteket, és sokat beszélgess lehetőleg olyan emberkékkel, akiknek a világnézete köszönő viszonyban sincs a tiéddel. A hatás nem marad el, abban biztos lehetsz. Nekem ezek után sikerült megállapítanom, hogy gyermekeket nevelni a világ egyik legszörnyűbb projektje, csak a végnélküli robotolásról szól, és teljes önfeladással jár.

De persze nem ez a témakör az egyetlen, ha arról van szó, hogy elvegyék az ember kedvét valamitől, ami addig nagyon is fontos volt neki. Olvastam már meredek dolgokat a kutyákkal kapcsolatban is. Pl. egyszer valaki arról posztolt, hogy sokkal többször fázott meg, mióta kutyája van, akit ugyebár sétáltatnia kell.

Ha követed ezt a blogot, tudhatod, hogy nem ez volt az egyetlen téves infó, amit az ebekkel kapcsolatban hallottam. Ez azonban abban különbözött az előbbiektől, hogy nem vettem be. Ekkorra ugyanis már volt annyi kutyás tapasztalatom, hogy tudjam, hogy ez hülyeség. Ha a legvadabb időjárási viszonyok között is ki kell menni a friss levegőre, az kifejezetten megedzi az embert, úgyhogy a posztoló egész biztos nem emiatt betegedett meg. Így ez a kijelentés nem állhat az új kutyám érkezésének az útjába!

Na szóval ennyit számít a tapasztalat, ha az ember hall valamilyen eszement kijelentést. De mi van, ha még bele sem fogtál az általad kiszemelt projektbe? Akkor sajnos esélyes, hogy ezután se fogsz belekezdeni. Meghátrálsz a feladat elől; úgy jársz, mint a bokszoló, akit kiütnek a meccsen.

A megérzéseink nyomában

 

 

high-mountain.jpg

 

 

Kép: Pexels/Tookapic

 

Természetesen ennek nem feltétlenül kell megtörténnie. A megérzéseink nagyon sokat tehetnek ennek érdekében. Szóval ha a zsigereidben érzed, hogy meg kell tenned valamit, ne hagyd, hogy bárki eltántorítson ettől! Persze pontosan tudom, hogy ezt könnyű mondani, és annál nehezebb megvalósítani. Mert hacsak nem költözöl egy lakatlan szigetre, és zárod el magad minden hírforrástól, mindig fognak érni olyan ingerek, amelyek nyomán kételkedni fogsz az álmaid létjogosultságában.

Én így vagyok a megérzéseim révén kiszemelt új lakóhellyel kapcsolatban. Többször futottam már bele olyan hírbe, ami igencsak elgondolkodtatott, hogy tényleg ott van-e a helyem. Végül mindig arra a következtetésre jutottam, hogy igen, ott van. Tökéletes hely nincs a Föld bolygón, és amikről hallotttam, azok csupán apró problémák.

Ami pedig a bébiprojektet illeti, a lelkem legeslegmélyén mindig is éreztem, hogy nekem való az anyaság, hiszen egész életemben jól kijöttem a gyerekekkel. Most pedig már ezt így is gondolom a terapeutám kemény munkájának köszönhetően.

Keresd a középutat!

 

 

trail.jpg

 

 

Kép: Pexels/Skitterphoto

 

Az tény, hogy rengeteg infó kering a világban, és az is biztos, hogy nagyon nem mindegy, mit fogadunk be ezekből. Erről itt és itt írtam. Most pedig íme egy kis adalék ezekhez a posztokhoz.

Először is szeretném leszögezni, hogy mindenkinek szíve joga, miről ír vagy posztol, amíg másokat nem sért ezzel. Ha valaki csak a problémáit szereti ecsetelgetni, és késztetést érez, hogy mindezt a világ tudtára adja, nyugodtan tegye azt. Én viszont már csak az olyan tartalmakkal foglalkozom, ahol az arany középutat követik, és neked is ezt ajánlom.

Mert az egyértelmű, hogy bármilyen komolyabb projektbe is fogsz, mindig lesznek nehézségeid, legyen szó gyereknevelésről, kutyatartásról, vagy mondjuk sportolásról. És az is biztos, hogy ezeket nem szabad elhallgatni. Ha nem tudsz, vagy nem akarsz tudomást venni róluk, jól pofára fogsz esni, méghozzá nagyon hamar. De az a jó, ha az adott tartalom készítője megoldást is kínál ezekre. Ez lehet, hogy nálad is tökéletesen fog működni, ám az is előfordulhat, hogy nem. De az már félsiker, ha tudod, hogy van kiút a gödörből. Ill. vannak kiutak; már csak azt kell kiderítened, hogy ezek közül melyik a tiéd.                           

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr4912731546

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ne hagyd magad kiütni! 2017.08.09. 20:08:40

                    Kép: Pixabay   Mert ha valaki kitűz egy testreszabott célt, azután pedig hagyja magát letéríteni az útról, az olyan, mintha alaposan kiütnék az embert. És sajnos egy rosszkor vagy rossz helyről érkező mondat is elég ahhoz,...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása