Life Is Us!

Az a drága füstölt lazac

2016. december 22. 20:00 - Lifeisus

Avagy egy whiteblacklandi szőke nő mindennapjai

 

 

 

 

 

fustolt-lazac.jpg

 

 

Kép: Justin Kern/Flickr

 

Mirella igencsak rosszkedvűen ébredt, és nem azért, mert nagyon borús volt a reggel.

 

Na de ki is az a Mirella? Itt megtudhatod.

 

 – Már megint az a karácsonyi parti – morgolódott magában. Mintha nem lennék így is épp eleget hőn szeretett kollégáimmal. És nyilván ez se lesz jobb, mint amilyen az összes többi volt. Majd megint jönnek a kötelező udvariassági körök, meg az idétlen jópofizás. Persze ez a sok agyatlan barom alig várja ezt az eseményt, már hetek óta másról se tudnak beszélni. Én viszont egy okot se tudok mondani, amiért érdemes elmennem erre a banzájra. Na jó egyet azért mégis. Mert az a füstölt lazac nagyon szuper.

Mit csináljak, imádom. Kár, hogy nem vehetek magamnak ilyet. Na de álljon meg a menet! Azért az mégiscsak fontosabb, hogy előbbre jussak. Fizetnem kell a tanfolyamot, aztán meg be kell indítanom a saját bizniszt, és ez ugye nem olcsó mulatság. Ezen a partin meg ingyen van az a sok-sok füstölt finomság. Tavaly is mennyit betermeltem belőle!

Azért van valami, ami nem teljesen tiszta. Tulajdonképpen miért is kajáltam annyit? Mert tényleg annyira imádom ezt az eledelt, vagy inkább azért, hogy addig se kelljen ezekhez a hülyékhez szólnom? Szóval nem, nem ér ez a kaja annyit, hogy miatta részt vegyek a világ legerőltetettebb programján. Úgyhogy az idén nem is fogok rá elmenni!

Mirella ezt közölte is Ritával, a főnök titkárnőjével, amint beért a munkahelyére. A kolléganő kikerekedett szemekkel fogadta a hírt, először alig jutott szóhoz. Azután viszont egy kisebb szónoklatba kezdett a szent ünnepről, a szeretetről, meg arról hogy milyen nagyszerű dolog együtt lenni kötetlen keretek között. Mirella erre csak annyit mondott, hogy ő ezzel teljesen egyetért, csak hát rengeteget kell tanulnia a vizsgájára, azután valósággal menekült a munkájához. Szorgalmasan bűvölte a számokat egészen addig, amíg el nem jött az ebédidő.

 – Légy üdvözölve még úgy is, hogy mostanában ilyenkor mindig csak valami hozzád hasonlót szedek elő – így köszöntötte magában a táskájából előkerülő felvágottas szendvicset. Azért az a füstölt lazac, az mégiscsak fel tudná dobni az étrendemet.

Ez azonban csak egy futó gondolat volt, ami aztán villámgyorsan, jó messzire szállt, amikor az irodába betoppant Rita, aki meg volt győződve arról, hogy szegény kolléganője halálra unná magát evés közben, ha ő nem szórakoztatná. Így Mirella kénytelen volt végighallgatni mindent, amit Rita a családja, a szomszédai és a kollégáik magánéletéről tudott.

Ezek után természetesen az újabb munkakezdés számára megint csak maga volt a megváltás. A munkaidő végén viszont már a szokásos, kimerült fejet vágta. A gondolatai pedig a vacsora körül jártak.

 – Na, mit főzzek ma? Mondjuk gombásrizst? Vagy legyen krumpli és hús? Á, nem! Spagetti lesz, és kész! Az a legjobb, hiszen nagyon hamar elkészül. Jó barátja ám ez az olyan elfoglalt embereknek, amilyen én is vagyok. De hát hányszor is készítettem az idén? Bárcsak lenne annyi millám! És az a füstölt lazac… Hát igen, ahhoz csak egy évben egyszer jutok hozzá.

Így végül kifelé menet csak ez a drága eledel járt a fejében egészen addig, amíg el nem köszönt a kollégáktól. Az a sok műmosoly! Annyira utálta ezt, hogy nem is tudta elég jól csinálni. Azt viszont eldöntötte, hogy a világ összes lazaca se ér annyit, hogy egész este ezeket az idióta arcokat kelljen bámulnia.

Aztán amikor már majdnem otthon volt, leesett az álla. Az utcában, ahol lakott, volt egy pizzázó, amelynek az ajtaja fölé a következőt látta kiírva:

„Karácsony előtti akció! Néhány pizza fél áron!”

Amikor megnézte az akciós kínálatot, kiderült, hogy az a pizza is szerepelt benne, amire extra adag füstölt lazacot pakoltak.

 

 

fustolt-lazacos-pizza.jpg

 

 

Kép: Alpha/Flickr

 

Ezek után nem volt kérdés, hogy mit evett vacsorára!

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr1812064559

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az a drága füstölt lazac 2016.12.26. 09:56:52

              Kép: Justin Kern/Flickr   Mirella igencsak rosszkedvűen ébredt, és nem azért, mert amúgy nagyon borús volt a reggel.   Na de ki is az a Mirella? Itt megtudhatod.    – Már megint az a karácsonyi parti – morgolódott magában...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása