Life Is Us!

Nagy puffanás a nagy teremben

2016. november 27. 20:00 - Lifeisus

Avagy egy whiteblacklandi szőke nő mindennapjai

 

 

 

 

 

elektromos-roller.jpg

 

 

Kép: The Climate Group/Flickr

 

Mirella gépezés közben felfigyelt egy Google hirdetésre. Elektromos roller? Ez nagyon is érdekelni kezdte. 

 

Na de ki is az a Mirella? Itt megtudhatod.

 

Hmm: rollerek. A nőnek erről beugrott egy régi történet, ami vele esett meg.

Kisiskolás korában komolyan elkezdte érdekelni a roller, mint olyan. Több gyereket is látott azzal közlekedni az utcán, és ő is szeretett volna egy ilyen járgányt. Ám a szüleinek sajnos egészen más volt erről a véleményük. Az apja azt gondolta, hogy ez a szerkezet csupán a bohócoknak való, márpedig az ő lánya nem az. Az anyja pedig túlságosan veszélyesnek tartotta a féllábon való gurulást. Így se a kérés, se a könnyes hiszti nem vezetett eredményre, Mirella roller nélkül maradt.

Egyszer úgy hozta a sors, hogy az egyik napot az anyja munkahelyén töltötte, amely egy irodaház volt. Vitt magával egy könyvet, ám végül a figyelmét valami egészen más kötötte le. Olyasmi, amely a legtöbb embert nem szokta túlságosan lázba hozni, nevezetesen egy kézikocsi. Olyan, amivel az iratokat hurcolászták egyik helyiségből a másikba.

Persze a kislánynak esze ágában se volt unalmas papírokat szállítgatni. Ennél egy sokkal merészebb ötlete támadt. Az jutott eszébe, hogy vajon miként működne ez a járgány rollerként? És csodák csodája: úgy nézett ki, hogy nemsokára alkalma nyílik ezt kipróbálni. Merthogy az anyjának váratlanul el kellett mennie egy megbeszélésre. Azt pedig nem is sejtette, hogy a gyermeke mit forgat a fejében.

Megvárta amíg Anyuci elég messze kerül az irodától, amelyben így ő egyedül maradt, azután akcióba lépett. Az irodaháznak volt egy nagy terme, ahol rendezvényeket tartottak. Mivel a mikulás ünnepségek is ott kerültek megrendezésre, Mirella jól ismerte ezt a helyet. Most pedig úgy nézett ki, hogy minden esemény a kezére játszik.

Ez a bizonyos helyiség ugyanis az épület ugyanazon szintjén volt, ahol az anyja szobája. Ráadásul mindenki arról beszélt, hogy délután ismét rendezvényt fognak benne tartani. Amikor anya és lánya megérkezett a munkába, épp takarították. A kislány azon szurkolt, hogy legyen nyitva ez a terem, méghozzá üresen.

Persze tisztában volt azzal, hogy arról, hogy ez tényleg így van-e, csak úgy győződhet meg, ha elmegy, és felderíti a terepet. És hogy ne kelljen kétszer fordulnia, egyből magával vitte a kocsit is. Közben természetesen szétizgulta magát. Mert hát az teljesen megszokott hang volt az épületen belül, hogy egy iratszállító kocsi végiggurul a folyosón, az a látvány viszont abszolút extrémnek számított, hogy egy ilyen járgány egy gyerek kezében legyen. Így miközben Mirella maga előtt tolta, azon imádkozott, hogy lehetőleg senkinek se jusson eszébe pont arra mászkálni, amerre ő jár.

Ám úgy tűnt, hogy az őrangyalai meghallgatták a könyörgését. Simán odajutott a teremhez, ami ráadásul üresen állt tárva-nyitva. Látszott, hogy már befejezték benne a munkát, mert alaposan puccba volt vágva. Mirella még soha életében nem látott annyi színes szalagot, amennyi ott lógott mindenfelé. Máskor talán elfilózott volna azon, hogy vajon mi a bánatot akarnak ott tartani, most azonban nem volt ideje ilyesmire. Tudta, hogy gyorsan kell cselekednie, amíg tiszta a levegő.

 

 

girlandok.jpg

 

 

Kép: sweetjessie/Flickr

 

Szépen betolta a kocsit, és fel is állt rá. Persze tudta, hogy ez nem olyan, mintha egy igazi rollerre szállt volna fel, hiszen igencsak le kellett hajolnia ahhoz, hogy kapaszkodni tudjon. Ám ezt egyáltalán nem bánta, örült, hogy legalább ezt a nem egészen tökéletes "közlekedési eszközt" kipróbálhatta. Nekirugaszkodott, és elkezdett gurulni. Amit ezután érzett, az leírhatatlan volt számára. Merthogy végtelenül szabadnak érezte magát. Csak szállt előre a szelek szárnyán. Természetesen nem fújt semmiféle szél, de hát mégiscsak azt képzelte, hogy az viszi őt egyre előrébb, és előrébb.

Tényleg nagyon gyorsan haladt ebbe az irányba, és egyre inkább közeledett a fal felé. Arra gondolt, hogy meg kéne fordulnia. Persze kormány nélkül ez nem könnyű művelet, de hát így is feltalálta magát. Az jutott eszébe, hogy majd kézzel elfordítja a járgányt a helyes irányba. Gyorsan el is kezdte bal felé tolni. Már nagyon közel volt hozzá a fal, úgyhogy a lehető legjobbkor tette ezt. Vagy mégse? Mondjuk, az időzítéssel alapvetően nem volt semmi baj, ám nemcsak a fal volt a kislány előtt, hanem egy girlandokkal teleaggatott hatalmas szobanövény is. És amint a fordulási manővert végezte, a jobb keze sajnos beleakadt az egyik szalagba.

Próbálta kiszabadítani magát, ám a kocsi eközben gurulni kezdett bal felé. A kislány és a szalag pedig szépen mentek vele együtt. !Ez még nem lett volna akkora baj, de sajnos a szalaggal együtt az azt tartó növény is nekiindult. Mirella ekkor már képtelen volt uralni a helyzetet. Azaz, végül sikerült lefékeznie, rögtön azután, hogy a virág szépen eldőlt. Az a gyönyörű növény, ami két másodperccel azelőtt még úgy pompázott, mint egy karácsonyfa, most a földön hevert, alatta és körülötte cserépdarabokkal, és a kiborult földjével. Talán már az élet is elszállt belőle.

Mirella normál körülmények között talán még meg is siratta volna, most azonban nem ért rá ilyesmivel foglalkozni. Csak arra tudott gondolni, hogy ugye nem hallotta meg senki a balesettel járó nem kis zajt? Mert hát eléggé ciki lett volna, ha ott találják őt ebben a legkevésbé sem mindennapi pózban.

Ezt szerencsére megúszta, mert valószínűleg épp senki nem volt a közelben. Gyorsan kiszabadította magát a szalag fogságából, és visszaigyekezett az anyja irodájába. Ismét szélsebesen haladt, de immár kétlábon tette ezt. A történtekről senkinek se beszélt, még a legjobb barátnőjének se.

Azt hallotta, hogy fegyelmi eljárást tartottak a rendezvény előkészítői ellen, mert a főnökük arra gondolt, hogy valamilyen módon ők mozdították ki a virágot az egyensúlyából, miközben feldíszítették. Mirella akkor hallotta életében először azt a szót, hogy fegyelmi eljárás, és nem is nagyon fogta fel, hogy mi is az.

Amint immár harmincévesen a számítógép előtt ült, természetesen tökéletesen tisztában volt a szó jelentésével. És már nagyon sajnálta a bajba került dolgozókat meg a gyönyörű szép növényt. Meg azt, hogy a szülei annyira merevek voltak, hogy kénytelen volt egy kézi kocsin gyakorlatozni. Ekkor azonban már egy önálló, felnőtt nő volt, ezért elhatározta, hogy szépen rendel magának egyet azokból a jó kis elektromos rollerekből!

Köszönöm, hogy elolvastad ezt a posztot. Ha tetszett, szeretettel várlak a Facebookon is. Ha pedig hírlevelet szeretnél kapni, küldj egy emailt a lifeisusblog@gmail.com címre, és a tárgyba írd oda, hogy hírlevelet szeretnék.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://lifeisus.blog.hu/api/trackback/id/tr4011931935

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagy puffanás a nagy teremben 2017.02.28. 06:56:47

              Kép: The Climate Group/Flickr   Mirella gépezés közben felfigyelt egy Google hirdetésre. Igen, ilyenekkel Whiteblacklandben is összetalálkozhat az ember.   Na de ki is az a Mirella? Itt megtudhatod.   Ebben a bizonyos hir...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása